Kitűnő vendégváró kanalazni való, ami a nyárról lefagyasztott áfonyával méltó befejezése lehet egy laktató ebédnek, urambocsá´ vacsorának.
Hozzávalók 4 személyre:
6 dl cukrozatlan kókusztej
2 dkg rizsliszt
4 dkg kristálycukor
1 kk őrölt fahéj
csipet frissen reszelt szerecsendió
1 citrom lereszelt héja
fagyasztott/friss áfonya, tetszés szerinti mennyiségben
4 ek erős presszókávé (ez el is maradhat)
A kókusztejben elkeverjük a cukrot, fahéjat, szerecsendiót. Hozzáadjuk a rizslisztet és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal, még egyet keverünk rajta és csinos pohárkákba töltjük. Hidegre tesszük és mikor a krém megdermed, megszórjuk a felengedett/friss áfonyával, majd meglocsoljuk a kávéval.
Kínáljuk a türelmetlenül toporgó édességre éhezőknek ;-)
Kínáljuk a türelmetlenül toporgó édességre éhezőknek ;-)