szerda, május 09, 2018

Túrófasírt zöldségágyon/Topfenlaibchen mit Gemüse

  Rezept unten auch auf Deutsch

A sült túrótortához vett maradék túró meglepetésként fasírt formájában végezte a család legnagyobb megelégedettségére.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg lisztes krumpli
1/4 kg túró
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
8-9 ek repceolaj
2 ek petrezselyemzöld
1 csomag snidling
2 tojás
5 dkg zsemlemorzsa
3-3 piros és sárga paprika
3 cukkini
2 csipet kristálycukor
2 ek balzsamecet
1 ek olívaolaj
só, bors
A héjában megfőtt és meghámozott burgonyát krumplinyomón áttörjük és hozzáadjuk a túrót. (Ha a túró túl vizes, előtte egy konyharuhában kissé kinyomkodjuk.)
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra összevágjuk és egy serpenyőben 1-2 ek repceolajon üvegesre pirítjuk. A hagymakeverék felét hozzáadjuk a túrómasszához, hasonlóan az összeaprított petrezselymet és a fél csomag összevágott snidlinget is. A tojást, zsemlemorzsát, sót, borst is hozzákeverjük és kb. 8 golyót formázunk a masszából, amiket kissé ellapítunk.
A sütőt 80 fokra előmelegítjük. 
3-4 ek repceolajat egy serpenyőben felforrósítunk és a túrófasírtok mindkét oldalát kb. 8-8 perc alatt, közepes lángon aranybarnára sütjük. Konyhai törlőpapírra szedjük és a sütőbe toljuk, hogy meleg maradjon.
A paprikákat megmossuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. 2 ek repceolajon egy serpenyőben 5 perc alatt puhára pároljuk. Kivesszük, melegen tartjuk.
A cukkinit megmossuk és ujjnyi vastagon felszeleteljük.  A paprikás serpenyőben felforrósítjuk a maradék repceolajat és a cukkiniszeleteket adagonként kisütjük és a paprikához adjuk. 
A megmaradt hagymakeveréket a cukorral, sóval, borssal, valamint a balzsamecettel és olívaolajjal összekeverjük. Ezt a marinádot a paprika-cukkini keverékre öntjük.
A túrófasírtot a zöldséggel tálaljuk és az összevágott megmaradt fék csomag snidlinggel megszórjuk.
Nagyon finom, különleges. 
***
Zutaten für 4 Personen:
600 g mehlige Erdäpfel
250 g Topfen
1 gelbe Zwiebel
2 Knoblauchzehen
8-9 EL Rapsöl
2 EL Petersilienblätter
1 Bund Schnittlauch
2 Eier 
50 g Semmelbrösel
3 rote Paprika
3 gelbe Paprika
3 Zucchini
2 Prisen Kristallzucker
2 EL Balsamico
1 EL Olivenöl
Salz, schwarzer Pfeffer
Erdäpfel ca. 20 Minuten weich kochen. Topfen in einem Geschirrtuch ausdrücken. Erdäpfel abgießen, ausdampfen lassen und schälen. Durch eine Erdäpfelpresse in eine Schüssel drücken und den Topfen dazugeben.
Zwiebel und Knoblauch schälen und fein würfeln. 1-2 EL Öl in einer Pfanne erhitzen. Zwiebel und Knoblauch darin glasig anschwitzen. Eine Hälfte der Zwiebelmischung zur Topfenmasse geben, die andere Hälfte warm halten. Petersilie grob hacken. Schnittlauch fein schneiden und die Hälfte mit der gehackten Petersilie zur Topfenmasse geben. Eier, Brösel, Salz und Pfeffer dazugeben und verkneten. 8 Laibchen aus der Masse formen. Backrohr auf 80 Grad vorheizen. 
3-4 EL Öl in einer Pfanne erhitzen und die Laibchen darin bei mittlerer Hitze ca. 8 Minuten auf beiden Seiten goldbraun braten. Auf Küchenpapier abtropfen lassen. Auf ein Backblech legen und auf mittlerer Schiene warm halten.
Paprika schälen, putzen und in 3 bis 4 cm große Stücke schneiden. 2 EL Öl zu dem verbliebenen Öl in die Pfanne geben und die Paprika darin bei mittlerer Hitze ca. 5 Minuten weich braten.  Warm halten.
Zucchini putzen und in 3 mm dicke Scheiben schneiden. Eine Pfanne stark erhitzen und mit restlichem Öl bestreichen. Zucchinischeiben darin portionsweise auf jeder Seite ca. 1 Minute braten.
Restliche Zwiebelmischung mit Zucker, etwas Salz und Pfeffer sowie Essig und Olivenöl vermischen. Paprika und Zucchini mit der Marinade vermischen.
Laibchen und Gemüse anrichten. Mit restlicher Schnittlauch bestreuen und servieren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése