Mert lassacskán jóféle szőlőhöz is jutni, valami krémlevessel muszáj volt kipróbálnom. Telitalálat volt! Nem szólva a tavasszal eltett medvehagymás pesztómról, ami fantasztikus jól passzolt bele és tökéletesen egyensúlyozta a szőlő édeskés ízét.
Tessék bátran kísérletet tenni!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg zellergumó
20 dkg krumpli
18 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
8 dl zöldség alaplé
2 dl habtejszín
kék szőlő
pesztó (pl. Pesto ala Genovese)
só
A zellert, krumplit, sárgarépát megpucoljuk, nagyobb kockákra daraboljuk.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra összevágjuk.
Egy nagyobb fazékban 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, kevergetve megdinszteljük.
Beleadjuk a krumplit, sárgarépát, zellert, felöntjük az alaplével, felforraljuk és fedő alatt közepes lángon, kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Hozzákeverjük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, majd pürésítjük. Szükség szerint sóval ízesítjük.
A szőlőszemek felét félbevágjuk és egy serpenyőben az összes szőlőt, a maradék 1 ek olajban, 1/2 percig, erős lángon sütjük.
Tálaláskor a krémleveshez külön tálkákban kínáljuk a szőlőt és a pesztót.
Tessék bátran kísérletet tenni!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg zellergumó
20 dkg krumpli
18 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
8 dl zöldség alaplé
2 dl habtejszín
kék szőlő
pesztó (pl. Pesto ala Genovese)
só
A zellert, krumplit, sárgarépát megpucoljuk, nagyobb kockákra daraboljuk.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra összevágjuk.
Egy nagyobb fazékban 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, kevergetve megdinszteljük.
Beleadjuk a krumplit, sárgarépát, zellert, felöntjük az alaplével, felforraljuk és fedő alatt közepes lángon, kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Hozzákeverjük a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, majd pürésítjük. Szükség szerint sóval ízesítjük.
A szőlőszemek felét félbevágjuk és egy serpenyőben az összes szőlőt, a maradék 1 ek olajban, 1/2 percig, erős lángon sütjük.
Tálaláskor a krémleveshez külön tálkákban kínáljuk a szőlőt és a pesztót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése