Tegnapi gyors ebédre készült, mivel a gomba már nagyon akaródzott kifelé a hűtőből. Viszonylag gyors, egyszerű, de nagyon finom egyveleget képzett a kicsontozott csirkecombbal és a mélyhűtött zöldborsóval. Persze, az olívaolajban sült héjas krumpli is hozta a formáját. Nagyon sikeres ebéd volt...
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg kicsontozott csirke felsőcomb, vagy -mellfilé
1 ek szójaszósz
2 ek rizsliszt, vagy étkezési keményítő
15 dkg csiperkegomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek napraforgó-, vagy repceolaj
20 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
10 dkg húsos szalonna
1 kk szárított borsikafű
só, bors
A húst öblístsük le, töröljük szárazra és vágjuk csíkokra. Sóval, borssal szórjuk meg és locsoljuk rá a szójaszószt. Keverjük alaposan össze és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
Közben pucoljuk meg a gombát, újhagymát, fokhagymát, vágjuk apróra a húsos szalonnát. A gombát, újhagymát szeleteljük tetszés szerint, a fokhagymát aprózzuk fel és kés lapjával nyomjuk össze.
A pácolt húscsíkokat szórjuk meg a rizsliszttel és keverjük alaposan össze.
Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel és a húst folyamatos kevergetés mellett süssük meg benne. Szűrőlapáttal emeljük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékon süssük ki a szalonnát, majd fonnyasszuk meg a hagymát. Dobjuk rá az összenyomkodott fokhagymát, gombát és pirítsuk át. Adjuk hozzá a zöldborsót (ha friss, ezt előtte meg lehet kissé párolni). Szórjuk meg a borsikafűvel és fedő alatt, saját levében dinszteljük puhára. Csak ekkor sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a megpirított húscsíkokat, rottyantsunk rajta egyet és tálalhatjuk is kedvenc körítésünkkel.
(Én most apró, héjas krumplit sós-borsos olívaolajjal kevertem össze és 220 fokos sütőben 20 perc alatt ropogósra sütöttem.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése