Az ázsiai konyha nagy kedvencünk, bár elsősorban nem az én fakanalam alól kerülnek ki a család favorit darabjai. Ez a recept azonban mégis egy kivétel, hiszen évek óta ismételten muszáj készítenem, annyira mindenki kedvence. Ízvilága nem a megszokott ázsiai, mégis aki egyszer megkóstolta, biztos, hogy újra vesz belőle...
Hozzávalók 4 személyre:
2-3 ek földimogyoró olaj
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db csirkecomb filé
1/2 l erős csirke alaplé
1/4 kg hámozott, összevágott paradicsom (konzerv?)
1/2 kg felkockázott ananász (ha konzerv, akkor nem cukrozott, a levével együtt)
1 nagy marék szárított sárgabarack, felaprítva
1/2 l kókusztej
só
2-3 kk currypor
kb. 1 ek Sambal Manis, alternatív: más csípős fűszerpaszta
A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, felaprózzuk, lehetőleg egy wokban (jó egy nagy serpenyő is) felforrósítjuk a földimogyoró olajat és megdinszteljük benne a hagymát, fokhagymát.
A felkockázott, vagy csíkokra vágott húst belekeverjük és erős lángon pár percig pirítjuk.
Felöntjük a csirke alaplével és kókusztejjel. Hozzáadjuk a paradicsomot, ananászt, sárgabarackot. Fűszerezzük sóval, curryvel, fűszerpasztával és 1/2 óráig, félig lefedve alacsony hőfokon rotyogtatjuk.
A kész raguhoz rizst kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése