Ahogy mi szoktuk...
Az adventi időszak hagyományos süteményei közé tartozik nálunk a színes és ízes csemegékkel sült püspökkenyér. Gyors és "fájdalommentes" a készítése...
Hozzávalók:
250 g vaj
250 porcukor
250 g liszt
250 g
belevaló finomság: nálam durvára vágott dió, étcsokoládé, mazsola, pár
szem koktélcseresznye, cukrozott narancs, -citromhéj
4 tojás
A
vajat és a cukrot krémesre keverem, a tojásokat egyenként hozzáadom és
alaposan eldolgozom. Egy evőkanál liszttel a belevalókat összekeverem, a
többi lisztet a tésztához adom és a nagyjából azonos méretűre vágott
magokat-aszalványokat is beleforgatom.
A gyümölcskenyérformát sütőpapírral kibélelem.
A sütőt előmelegítem 175 C-ra. A kész tésztát a formába simítom és kb. 1 órát sütöm (tűpróba!)
A gyümölcskenyérformát sütőpapírral kibélelem.
A sütőt előmelegítem 175 C-ra. A kész tésztát a formába simítom és kb. 1 órát sütöm (tűpróba!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése