Meglepetés volt mindannyiunknak, olyan pikáns, különleges ízeket hozott...
Hozzávalók 4 személyre:
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg burgonya (lisztes)
1 piros színű paprika
20 dkg vörös lencse
7 ek olívaolaj
5 dl narancslé
5 dl zöldség alaplé
10 dkg padlizsán
4 olajban eltett aszalt paradicsom
15 dkg creme fraiche (tejföl)
só, bors
A megtisztított hagymát, fokhagymát felaprózom. A burgonyát meghámozom és a felezett, ereitől megszabadított paprikával együtt felkockázom. 2 ek olajon a hagymát, fokhagymát és paprikát megfuttatom, a megmosott lencsét, burgonyát hozzákeverem. Felöntöm a narancs,- és zöldséglével, lefedve 15 percig főzöm.
Közben a padlizsánt és az alaposan lecsepegtetett paradicsomot kb. 1 cm-es kockákra vágom. A maradék olajon (5 ek) a padlizsánt puhára párolom és hozzákeverem a paradicsomot, félreteszem.
A creme fraiche-t a leveshez adom, amit mégegyszer felforralok, majd pürésítek. Sóval, borssal fűszerezem.
Tálaláskor a padlizsán-paradicsom keverékkel kínálom.
***
Zutaten für 4 Personen:1 | Zwiebel | ||||||
2 | Knoblauchzehen | ||||||
150 g | mehlige kochende Erdäpfel | ||||||
1 | roter Paprika | ||||||
200 g | rote Linsen | ||||||
7 EL | Olivenöl | ||||||
500 ml | Orangensaft | ||||||
500 ml | Gemüsesuppe | ||||||
100 g | Melanzani | ||||||
3 | getrocknete Tomaten in Öl | ||||||
150 g | Crème fraîche | ||||||
Salz, schwarzer Pfeffer | |||||||
Währenddessen die Melanzani und die gut abgetropften Tomaten getrennt voneinander in ca. 1 cm große Würfel schneiden. Restliches Öl (5 EL) in einer Pfanne erhitzen, Melanzani ca. 5 Minuten braun braten, Tomaten unterrühren und beiseitestellen.
Crème fraîche zur Suppe geben, aufkochen, mit einem Mixstab fein pürieren und mit Salz und Pfeffer würzen.
Auf Suppenschalen verteilen, die Melanzani-Tomaten-Mischung darauf verteilen und servieren.
Quelle: Frisch gekocht (2014 Mai)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése