hétfő, június 09, 2014

Fenyőmagos spárgakrém/Spargel-Aufstrich mit Pinienkernen

Rezept unten auch auf Deutsch

 ... és még mindig zöld spárga (remélhetőleg kapható). Könnyű kora nyári vacsora, reggeli, zöld spárga-kence, kevés hozzávalóból.

Hozzávalók:
25 dkg zöld spárga
5 dkg fenyőmag, vagy más pl. dió, mogyoró, mandula, durvára darabolva
20 dkg Philadelphia, vagy más natúr krémsajt
15 dkg creme fraiche, vagy tejföl
1/2 csomag snidling
A megmosott, megtisztított spárgát enyhén sós-cukros vízben  megfőzöm. Ha kész, jeges vízbe mártom néhány másodpercre,  majd jól lecsepegtetem. Hosszába negyedelem és apróra összevágom. Egy salátástálba összekeverem a krémsajtot a creme fraiche-el, sózom, borsozom. A spárgát, a magokat és az összeaprított snidlinget is belekeverem. Friss, ropogós kenyérszeletekre kenem.

***
Zutaten:
250 grüner Spargel
50 g Pinienkerne
200 g Frischkäse
150 g Creme fraiche
1/2 Bund Schnittlauch
Der Spargel waschen, holzige Enden abschneiden, in leicht gesalzenem und gezuckertem Wasser bissfest garen. Herausnehmen, kalt abschrecken und gut abtropfen lassen. Die Spargelstangen längst vierteln, in kleine Würfel schneiden. Den Schnittlauch waschen, in feine Röllchen schneiden. Den Frischkäse mit der Creme fraiche glatt verrühren, mit Salz und Pfeffer würzen. Spargel, Pinienkerne und Schnittlauch unter die Creme rühren. Dazu passt am besten Bauernbrot oder Baguette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése