péntek, január 04, 2013

Csokoládéfelfújt/Schokoladenauflauf

(Rezept unten auch auf Deutsch)
Egy álom... Nem kell hozzá különösebben "konyhatündérnek" lenni, biztos a siker! Érdemes többet csinálni belőle, hátha másnapra is megkívánjuk...

Hozzávalók 6 kis tűzálló formához:
22 dkg vaj
11 dkg tejcsokoládé
11 dkg jó minőségű 70%-os sötét csokoládé
6 tojás
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finom kristálycukor
12 dkg liszt
4 dkg kakaó
A vajat a csokoládéval vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral  felverjük és a  csokoládé masszát hozzákeverjük. Végül a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk.
Kicsi, tűzálló formákat vékonyan kiolajozunk és beleadagoljuk a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon, 10 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.  Akkor jó, ha belekanalazva, a közepe még kissé folyós...

Ein Traum... Man muss dazu keine besondere "Küchenfee" sein, der Erfolg ist sicher! Es lohnt sich mehr davon zu machen, vielleicht haben wir auch am nächsten Tag Lust darauf...

Zutaten für 6 kleine Porzellan Auflaufformen:
220 g Butter
110 g Milchschokolade
110 g 70%  dunkle Schokolade
6 Eier
1 Pkg. Vanillezucker
250 g Mehl
40 g Kakao
Butter und Schokolade über Wasserdampf schmelzen. Die Eier mit dem Kristallzucker und Vanillezucker aufschlagen und die Schokolademasse zufügen. Zum Schluss das Mehl und Kakaopulver zufügen.
In kleinen, gefetteten Formen ungefähr 10 Minuten im vorgeheizten Backrohr bei 200 Grad Heißluft backen.  Es ist fertig, wenn es in der Mitte noch etwas flüssig ist...

4 megjegyzés:

  1. Óh igen, ez igazán nekünk való + a nemrég beszerzett kis formáimnak! :)Köszönet a receptért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oda se neki! Lényeg, hogy jól érezzük magunkat a börünkben! ;-)

      Törlés