Hozzávalók 6 személyre:
2 sárgarépa (kb 120 g)
10 dkg halványító zeller
10 dkg póréhagyma
125 ml olivaolaj
1 l csirkehúsleves
2 fokhagymagerezd
2 chili paprika
100 ml kókusztej (nem édesített)
100 ml tejszín
A tökök tetejét levágom, a magokat kikaparom és a húsát, miután a héját levágtam (jó nehéz, mert nagyon kemény ez a fajta tök) kockákra vágom a megtisztított sárgarépával együtt. A zellert és a pórét lehámozom ill megtisztítom és kis darabokra szeletelem. Az apróra szeletelt hagymát az olajom megpárolom és hozzáadom a zöldségeket. Pár percig dinsztelem és felöntöm a levessel, majd puhára fözöm (kb 20 perc). Az apróra vágott fokhagymát és az ereittöl megszabadított és szintén összevágott chilit hozzáadom. Kókusztejjel és a tejszínnel felöntöm. A levest sóval és borssal ízesítem és még kb 10 percig fözöm. Miután kész, turmixgépben vagy kézi mixerrel krémesítem és tökmaggal illetve tökmagolajjal forrón tálalom.
Igazán tetszik, valószínűleg ki fogom próbálni, köszi!
VálaszTörlésÖrülök, hogy találtál a "fogadra" valót. :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy rátaláltam erre a finom tortára. Egy kis változtatást csináltam a krémmel. Tettem bele 25dkg krémsajtot! Nagyon finom volt.Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésKedves Gabimami, nagyon örülök, hogy kedvetekre való volt a torta. Gondolom, a George Hamilton tortához akartál írni, csak a "Kanadai tökkrémleves"-hez posztolál. :-D Köszi
Törlés