Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet bőr nélküli vadlazac (kb. 25 dkg)
1/2 kg fehér spárga
3 gerezd fokhagyma
2 fej kisebb, vagy 1 fej nagyobb vöröshagyma
50 ml olívaolaj
2 ek mézes dijoni mustár (persze lehet más is, de ezzel a legjobb)
1 bio citrom
4 ek méz
1/2 csokor petrezselyem
só, bors
2 ek parmezán
A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A lazacszeleteket kiolvasztottam, folyóvíz alatt lemostam, konyhai papírtörlővel leszárítottam, sóval, borssal beszórtam.
A spárgát, hagymát fokhagymát megtisztítottam. Az öntethez a fokhagymát, hagymát, petrezselymet egy aprítóban összeaprítottam, hozzáadagoltam 25 ml olívaolajat, a mustárt, fél citrom levét és 2 ek mézet. Ezt alaposan kikevertem, sóztam, borssal megszórtam.
A spárgát enyhén cukros vízben roppanósra megpároltam, hideg vízzel leöblítettem. (Ha zöld spárgánk van, nem kell párolni.) Egy serpenyőben a maradék olajon (25 ml) a spárgát megkapattam, 2 ek mézet rácsorgattam, kissé karamellizáltam és egy tűzálló formába leraktam. Ráhelyeztem a lazacszeleteket és az öntetet rálocsoltam. a citrom másik felét felszeleteltem és a lazacra fektettem. A sütőbe toltam és 10-15 perc alatt készre sütöttem. A sütési idő lejárta előtt pár perccel még megszórtam lereszelt parmezánnal és ráolvasztottam.