Ez az a lencse, ami nem igazán a megszokott szilveszter utáni "pénzthozó", "szebbétevő" , de nem bántuk, mert nagyon finom... (köszönet Szatmári Ferinek ;-)
Ahogy ettük, az örömtől már szebbek lettünk. ;-) A pénz, meg ugye nem számít, így hát minden a helyén volt. Jól indult az új esztendő!
Hozzávalók:
5 ek repce-, vagy napraforgóolaj
1 ek vaj
30 dkg apróbb fajta csiperke gomba
bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk chilipehely, vagy 1/2 friss chili, amit kimagozunk, felaprítunk
1 csapott tk curry
1 tk római kömény
30 dkg sárgarépa
30 dkg főtt lencse
só
2 dl joghurt, vagy tejföl
1 tk kukoricakeményítő
1 marék petrezselyem
1-2 marék pirított tökmag, vagy napraforgómag
A gombát megpucoljuk, felezzük, vagy negyedeljük nagyságuktól függően. A répát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, vagy felkarikázzuk.
Egy nagyobb serpenyőben 2 ek olajat és a vajat felforrósítjuk, állandó kevergetés mellett a gombát megpirítjuk benne. Borssal alaposan megszórjuk, sózzuk. Kiszedjük egy tálra, félrerakjuk.
A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, az előzőt vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát felaprózzuk. 3 ek olajon a hagymát megpirítjuk a fokhagymával és chilivel. Megszórjuk curryvel, római köménnyel, röviden összekeverjük.
Beleszórjuk a sárgarépát, összepirítjuk és felöntjük 4 dl vízzel.
Lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk.
Ráborítjuk a lencsét, átforgatjuk, sóval megszórjuk.
A joghurthoz/tejfölhöz hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, 1-2 kanál főzőlével símára kikeverjük és belekeverjük a zöldséges lencséhez.
Beleadjuk a megpirított gombát, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és magokkal, ezzel máris kész...
Pillanatok alatt elfogy, legalábbis nálunk :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése