csütörtök, január 16, 2025

Tejszínes lazac spenóttal és paradicsommal

A napokban olyan ételt kerestem, amely megkoronázza ünnepi esténket, de mégis gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Így lett ez a sült lazac, ami spenóttal és paradicsommal, tejszínes mártásban pont nekünk valónak bizonyult.
Különlegesen finom lakoma volt!

Hozzávalók kb. 4 személyre:
150 gr friss spenót (bébispenót)
4-6 lazacfilé
150 gr datolya paradicsom
1-2 piros, hegyes paprika (kápia paprika)
4 ek napraforgóolaj
2-3 gerezd fokhagyma
200 gr tejszín
50 gr reszelt parmezán
1 tk só
0,5 tk bors
A spenótot megmosom, ha szükséges a szárait lecsipkedem, nagyvonalúan összevágom.
A lazac bőrét óvatosan lehúzom, sóval, borssal megszórom.
A fokhagymát megpucolom, kés lapjával összenyomom, felaprítom/áttöröm.
A megmosott paradicsomot, paprikákat félbevágom. A paprika ereit eltávolítom és viszonylag vastagon felcsíkozom.
Egy nagy serpenyőben az olajat felforrósítom és a lazac mindkét oldalát megkapatom, hogy szép színt kapjon. Óvatosan tányérra emelem és félreteszem.
A visszamaradt olajon a felaprított (áttört) fokhagymát röviden megpirítom, hozzáadom a paradicsomot, paprikát és 2-3 percig sütöm. Beleszórom a spenótot, kavargatom és addig pirítom, míg a spenót összeesik. Ekkor megöntözöm a tejszínnel és megszórom a parmezánnal. Sózom, borsozom.
Alaposan összekeverem és még 2-3 percig rotyogtatom.
Ekkor belehelyezem a lazacszeleteket (már nem kevergetem, csak óvatosan kissé belenyomkodom a halszeleteket) és kb. 5 percig, alacsony lángon hagyom még, hogy az ízek mindenhová eljussanak.
Penne rigate tésztával tálalom.
Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése