Én így készítem:
1/2 kg krumplit meghámozok, majd durvára lereszelek. Hideg vízben jól kiáztatom, leszűröm és kissé kinyomkodom. 3 tojást ráütök, sózom, kevés borssal megszórom, majd apránként annyi lisztet keverek hozzá, amennyit felvesz és sűrű állagú lesz. Nokedliszaggatóval forrásban levő sós vízbe kiszaggatom és kb. 8 perc alatt megfőzöm. Akkor jó, ha mindegyik feljön a víz tetejére. Leszűröm. Tálaláskor rámorzsolom a juhtúrót, kissé összekeverem, meglocsolom tejföllel, végül sült szalonna kockákkal megszórom.
Miért írod a borsozást hosszú ó-val?
VálaszTörlésKedves Névtelen, bár aki ködbe burkolódzik és nem vállalja önmagát, nem igazán az én beszélgetö partnerem (és itt bocs, megintcsak rövid az "ö", mivel a klaviatúrám nem magyar :-) . Javítva a hiba, kompromisszummal...
Törlésbocsáss meg nekem, de nem értem, hogy a lereszelt krumplit miért áztatod ki vízben? gyerekkorom óta Nagymamám is készített sztrapacskát, meg Anyukám is, de nem áztattuk ki sosem. Lehet, hogy a keményítő szintet akarod csökkenteni viszont így meg több liszt az kell hozzá. bár az igaz, hogy ha sok levet ereszt a krumpli azt csak simán leöntöm róla.
VálaszTörlésAndicsek,
Törlésez a recept viszonylag elég régi, anno a szomszédasszonyomtól kaptam. Nem változtattam rajta semmit, mert ez nála mindig bejött. Végül is el lehet hagyni az áztatást és mint mondod, egyszerüen csak leönteni róla a levet. Lényeg, hogy összeálljon és az eredmény finom legyen ;-)