szerda, május 29, 2013

Sonkával töltött csirkecomb kovászos uborkával

A kovászos uborka adva volt a hétvégére, így már csak a hozzávalót kellett kitalálnom. Valami gyors, "fájdalommentes" megoldást kerestem. Miután a mélyhűtőben volt még pár darab csirkecomb és a sonka (házi! kiskőrösi barátném ajándéka) is adva volt, így nem kellet soká törnöm a fejem. Az adaggal kissé még gondba vagyunk, (lévén, ketten valánk, és a combok nagyobb társaságnak voltak lefagyasztva), de azt hiszem, az elkövetkező napok megoldják a kérdést...
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab alsó (felső) csirke comb, bőrrel együtt
1 fej hagyma
1 ek + a sütőtál kikenéséhez valamennyi kacsazsír
2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
2 vastag szelet füstölt sonka (kb 10 dkg)
1 csomag petrezselyem
1 tojás
tej a toastszeletek beáztatásához
só, bors
kevéske száraz fehér bor
A tejbe beáztatom a toast szeleteket, közben kacsazsíron megdinsztelem a megtisztított és apróra vágott hagymát. A sonkát ledarálom, vagy késes aprítóban összeaprítom (sicc!). Egy tálban összekeverem a ledarált sonkát, az alaposan kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott petrezselymet, tojást. Sózom, borsozom. A combokat enyhén besózom és a bőrük alá nyomkodom a tölteléket. Egy tüzálló tál alját vékonyan kikenek kacsazsírral, belefektetem a combokat, fóliával lefedem, egy lötty fehér borral "megitatom" és betolom a 190 fokos sütőbe, ahol jó 1/2 órát sütöm. Mielőtt kész lenne teljesen, leveszem róla a fóliát és felső grillező funkcióra kapcsolom a sütőt, így további 5 perc alatt ropogósra sütöm. Kovászos uborkával tálalom. (Aki akar, kaphat hozzá spenótos-burgonya felfújtat is, de ez majd a következő bejegyzésben lesz olvasható...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése