péntek, május 31, 2013

Cukkiniba göngyölt csirkemell zöldséges lencsével

Bár manapság a cukkini egész évben kapható, azért az igazi mégis a friss, zsenge cukkini. Nekünk már nagyon hiányoznak ezek a nyári ízek. Olyan jó, mikor a sok, télen kapható vízízű zöldség helyett, zamatos állapotban kerülnek a tányérunkra. Lassan-lassan megjelennek, és mi csak kapkodjuk a fejünket és keresgélünk újabb és újabb receptek után, hogy végre igazi nyári finomságokkal kényeztessük magunkat.

Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemell filé
2 kisebb cukkini
4 szelet erős, határozott ízű sajt (szeletenként kb 2 dkg)
1 csomag snidling
25 dkg tejföl
1 csomag leveszöldség
20 dkg beluga, vagy másfajta lencse
330 ml víz
1 ek petrezselyem (összeaprítva)
10 dkg lisztes burgonya
1 bio citrom lereszelt héja
1 tk mustár 
só, bors
4 ek olíva olaj
A lencséhez a leveszöldséget megpucolom, és apróra vágom. A lencsét a hideg vízbe szórom és fajtától függően puhára főzöm. Félidőben a zöldséget és a petrezselymet is hozzáadom, ha szükséges, további vízzel felöntöm.
A burgonyát meghámozom, lereszelem, a lencséhez keverem és további 5 percig még együtt főzöm vele. Ha kész félrehúzom, a citromhéjjal, sóval  és a mustárral ízesítem.
A megmosott cukkinit hosszába a lehető legvékonyabb szeletekre felvágom. A csirkemell filéket hosszába félbevágom, sózom, borsozom és mindegyikre 1-1 szelet sajtot helyezek, majd a cukkini szeletekbe feltekerem. A göngyölegeket 4 ek olajon 4 perc alatt megkapatom és a 180 fokra előmelegített sütő legalsó rácsán további pár percig sütöm.
A kész csirke roládot félbevágom, a zöldséges lencseágyra fektetem és megszórom a finomra vágott snidlinggel. Simára kevert tejföllel tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése