hétfő, június 13, 2011

Baileys torta

 Anyósom kedvence ez a finom, kávéízü likör. Hétvégére kiugrott hozzánk, így nem maradhattam torta nélkül. Gondoltam, meglepem a likör ehetö formájával. Hamarjában Flat-Cat tortáját koppintottam, amivel már régóta szemezek. Mint késöbb kiderült, sikeresen...

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
2 dl Baileys likör
20 db babapiskóta
25 dkg krémsajt (Philadelpia, de mascarpone is jó)
2 ek kristálycukor
1 csomag (9 g) zselatinpor
6 csepp keserümandulakivonat
2 marék mandulaforgács
2 ek whisky
A zselatint kevés vízben 2 percig áztatom. 1 dl Baileys-el összekeverem és addig melegítem, kavarom, míg teljesen felolvad benne. Hozzákeverem a cukrot, a maradék Baileys-t, a keserümandula kivonatot és a krémsajtot. Teljesen símára keverem. Hütöbe teszem 1/2 órára, majd ismét átkeverem, hogy krémes legyen.
Egy 18 cm átméröjü kapcsos tortaforma aljára sütöpapírt helyezek. A babapiskótákat felezem és kirakom velük a forma alját és oldalát. Rálocsolom a whisky-t és a krémet belesimítom. Hütöben 1-2 órát dermesztem. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítom és rászórom a torta tetejére.
Teljes a siker!

5 megjegyzés:

  1. nem csida ha teljes a siker, a baileys hallatán már elcsábulok, hát még ha finom sütiről is szó van! :) Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  2. Hát el is tünt pillanatok alatt (igaz csak kicsi torta volt ;-)

    VálaszTörlés
  3. Ez igen, valóban isteni lehet

    VálaszTörlés
  4. Ezt én is gyorsan eltüntetném!!! Szuper!

    VálaszTörlés