- 1 csomag vajastészta (30 dkg)
- 50 dkg tisztított rebarbaraszár
- 1 ek cukor
- örölt fahéj
- sárgabaracklekvár
- vaj a kikenéshez
- 3 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
A vajastésztát elkészítés elött 10 perccel kiveszem a hütöböl. A tarteformát kikenem egy kevéske vajjal, beleteszem a tésztát úgy, hogy a forma peremére is jusson belöle. Elömelegített, 180 fokos sütöben "vaksütés"-sel 10 percig sütöm. (Info a lányoknak: elösütésröl van szó, ami arra szolgál, hogy a tészta ne hólyagosodjon, púposodjon fel, valamint a tölteléktöl ne ázzon át. A tésztára egy sütöpapírdarabot teszek, erre szárazbabot öntök, majd a sütést követöen a sütöpapírt és a babot eltávolítom a tésztáról.)
A kész tarte alapot hülni hagyom. A felmelegített sárgabarack lekvárral bekenem, majd ráhelyezem a rebarbara szárakat. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, egy nyomózacskóba töltöm, és berácsozom vele a tartét.
Pár percig, 220 fokon egészen a fehérjehab pirulásáig sütöm.
Zutaten für 1 Tarteform (24 cm Ø):
- 1Pkg. Mürbteig (300g)
- 500 g Rhabarber, geschält
- 1 EL Zucker
- Zimt
- Marillenmarmelade
- Butter zum Bestreichen
- 1 Ei zum Bestreichen
- 3 Eiweiß
- 150 g Zucker
Backofen auf 150° C Ober-/Unterhitze vorheizen. Die vorbereiteten Rhabarberstangen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen mit Zimt und Zucker bestreuen und ca. 15- 20 Min bei 150° C garen. Danach auskühlen lassen.
Mürbteig 10 Min. vor dem Verarbeiten aus dem Kühlschrank nehmen. Tarteform mit zerlassener Butter bestreichen. Mürbteig über den Tortenboden legen, den Rand der Tortenform mit den überstehenden Teigresten auslegen. Im vorgeheizten Backofen bei 180° C ca. 10 Min. blind backen. Tarte überkühlen lassen. Mit erwärmter Marmelade bestreichen, mit den vorgegarten Rhabarberstangen belegen.
Eiklar mit Zucker zu steifem Schnee schlagen, in einen Spritzsack füllen und Schnee aufspritzen. Den Schnee bei 220° C bräunen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése