Hozzávalók 60 darabhoz:
4 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg apróra vágott mogyoró
1 tk citromlé
csipet só és sütőpor
A tojásfehérjébe belekeverem a sót és a sütőport, majd gőz fölött nagyon kemény habbá verem. Közben hozzáadogatom a cukrot és a végén a citromlét. Beleforgatom a mogyoró 3/4 részét (ez el is maradhat).
Egy kávés kanállal illetve tölcsérkinyomóval kis halmokat, formákat nyomok egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre. A maradék mogyoróval megszórom a tetejüket. Előmelegített sütőben 70-80 fokon inkább szárítom, mint sütöm. Mikor kezd színt kapni, a sütőt lezárom és csak nagyon kis rényire nyitom ki az ajtaját (én fakanál nyelét használom erre, a sütő és az ajtó közé teszem). Így a forró levegő lassan távozik és nem fog megrepedni a habcsók. (Ha igen, hát Istenem, ettől még nagyon finom...)
Vittem, köszönöm :-)
VálaszTörlésJaj, de gyönyörűűűűűűűűek!
VálaszTörlésVan is otthon mogyoróm!:)
Örülök, hogy tudtam az Advent elsö vasárnapjára Nektek is az asztalra tenni valamit, ha máshogy nem is, de így "papíron" :-)
VálaszTörlésSzépségesek! :)
VálaszTörlésegycsipet:
VálaszTörlésKöszike, kicsit megizzadtam érte...
Nézz be hozzám:) http://katakonyha.blogspot.com/2009/11/kellemes-hely.html
VálaszTörlés