Mert idén szorgosan jártuk a "szedd magad" lelőhelyeket, így aztán finomabbnál-finomabb sárga,- és őszibarackra is szert tettünk. Ezekből többfelé jutott, többek között ebbe a nagyon könnyű, légiesen puha süteménybe landolt egy jó adag sárga-húsú őszibarack. Hamar elfogyott, újra kellett sütni...
Hozzávalók egy 23-24 cm átmerőjű tortaformához:
2 tojás
csipet só
130 g cukor
1 csomag vaníliacukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
csipet őrölt fahéj (esetleg tonkabab is, de ez elmaradhat)
2 dl étkezési olaj (pl. napraforgóolaj)
2 dl zsíros tej
250 g sima liszt
1 csomag sütőpor
kb. 8 db őszibarack
valamennyi kristálycukor a tetejére
a szóráshoz valamennyi porcukor
A sütőt 180 fokra előmelegítem (alsó-felső sütés) és a tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, vagy vajjal vékonyan kikenem.
A tojásokat egy keverőedényben egy csipet sóval habosra felverem, majd a cukrot, vaníliacukrot, vaníliarúd kikapart belsejét, fahéjat (tonkababot), tejet és az olajat (lehet puha vajjal helyettesíteni, de nem érdemes!) is hozzákeverem.
A liszthez hozzáadom a sütőport és óvatosan a tésztához dolgozom.
Az őszibarack héját lehúzom, megfelezem, a magot eltávolítom és tetszés szerinti szeletekre vágom.
A tésztát az előkészített tortaformába simítom és a barackszeletekkel kirakom. Megszórom a kristálycukorral és betolom a sütő középső sínére.
Kb. 50-60 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
(Ha nagyon pirulna, sütőpapírral takarjuk le.)
Hagyom kihűlni, csak úgy szeletelem.
Nagyon finom, szaftos sütemény!
Hozzávalók egy 23-24 cm átmerőjű tortaformához:
2 tojás
csipet só
130 g cukor
1 csomag vaníliacukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
csipet őrölt fahéj (esetleg tonkabab is, de ez elmaradhat)
2 dl étkezési olaj (pl. napraforgóolaj)
2 dl zsíros tej
250 g sima liszt
1 csomag sütőpor
kb. 8 db őszibarack
valamennyi kristálycukor a tetejére
a szóráshoz valamennyi porcukor
A sütőt 180 fokra előmelegítem (alsó-felső sütés) és a tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, vagy vajjal vékonyan kikenem.
A tojásokat egy keverőedényben egy csipet sóval habosra felverem, majd a cukrot, vaníliacukrot, vaníliarúd kikapart belsejét, fahéjat (tonkababot), tejet és az olajat (lehet puha vajjal helyettesíteni, de nem érdemes!) is hozzákeverem.
A liszthez hozzáadom a sütőport és óvatosan a tésztához dolgozom.
Az őszibarack héját lehúzom, megfelezem, a magot eltávolítom és tetszés szerinti szeletekre vágom.
A tésztát az előkészített tortaformába simítom és a barackszeletekkel kirakom. Megszórom a kristálycukorral és betolom a sütő középső sínére.
Kb. 50-60 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
(Ha nagyon pirulna, sütőpapírral takarjuk le.)
Hagyom kihűlni, csak úgy szeletelem.
Nagyon finom, szaftos sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése