Bár már beköszöntött az október, még a késői nyár jegyében került terítékre ez a saláta, amit nagy kedvencünkkel, a fügével koronáztam meg. Így frissen különösen kedveljük, egészen más az íze, mint aszalt formában. Érdemes megkóstolni.
A beluga lencse (amit kaviár lencsének is neveznek fekete színe miatt) nagy előnye, hogy nem kell beáztatni, azonnal főzhető és semmi utóhatása nincs. (Legalábbis nálunk nem volt...)
Előételnek kiváló, bár mi vacsorára ettük.
Hozzávalók 3-4 személyre:
25 dkg beluga lencse
1 kecskesajt henger
méz
petrezselyem
6 friss füge
Dressing:
15 dkg görög joghurt
2 ek csípős mustár
1 tk méz
1/2 dl tej
1 tk tökmagolaj
1,5 tk őrölt római kömény
1 tk só
1 gerezd áttört fokhagyma
A sütőt 200 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés).
Egy tálkába a dressinghez összekeverjük a hozzávalókat.
A 6 friss füge csúcsát levágjuk, kereszt alakba bevágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
Betoljuk a sütőbe és kb. 13 percig sütjük.
A lencsét az előírásnak megfelelően megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, egy tálra halmozzuk és a dressinggel megöntözzük.
Rámorzsoljuk a kecsesajtot, a mézet rácsorgatjuk és belehelyezzük a megsült fügéket.
Tálaláskor megszórjuk a felaprózott petrezselyemzölddel.
Oldalak
- Főoldal
- Leves/Suppe
- Desszert/Dessert
- Sütemény/Kuchen
- Sós sütemények
- Sütőben/im Backrohr
- Marhahús/Rindfleisch
- Kencék, krémek/Aufstriche
- Zöldség/Gemüse
- Szárnyas/Geflügel
- Sertéshús/Schweinefleisch
- Hal/Fisch
- Vegetáriánus/Vegetarisch
- Egytálétel/Eintopf
- Fözelék/Eintopf
- Saláta/Salat
- Unokák kedvence
- Adatvédelmi tájékoztató
péntek, október 09, 2020
Kecskesajtos beluga lencsesaláta fügével koronázva
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése