hétfő, december 02, 2019

Lebbencsleves

Az örök klasszikus, amit még nagymamám konyhájából szerettem meg és a mai napig, ha nagyon kifogytam az ötletekből, ezzel állok elő. Elronthatatlan, kolbásszal bolondítva kiadós főfogásnak is beillik. Csakis házi tésztából!
Hozzávalók 2-3 személyre:
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg házi lebbencstészta
1 fej hagyma, finomra aprítva
1 tk pirospaprika
3-4 db burgonya (nagyságtól függően), meghámozva,felkockázva
1 db paradicsom, héjától, magjaitól megszabadítva, felaprózva
1 db zöldpaprika kicsumázva, felkarikázva
1 marék petrezselyem, felaprózva
egy jó darab füstölt kolbász, felkarikázva
só, 
(Erős Pista - aki csípősen szereti)
A szalonnát felaprózzuk és egy lábasban, amiben a levest főzzük, zsírjára sütjük. Beleszórjuk a nem túl apróra tördelt tésztát és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, kevergetve kissé megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. 
Felöntjük kb. 1 l vízzel, rádobjuk a krumplit, hozzákeverjük a zöldpaprikát, paradicsomot, mellédobjuk a felkarikázott kolbászt (ez el is maradhat, de nem ajánlom), sózzuk és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. 
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, esetleg egy kis kanál csípős paprikakrémmel megbolondítjuk és azonmód bekanalazzuk...  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése