kedd, augusztus 26, 2014

Fehércsokoládé-túró-torta/Weiße Schokoladentorte

(Rezept unten auch auf Deutsch)

Sütés néküli, születésnapi torta, fehér csokoládéval...
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
60 dkg crème fraîche
50 dkg túró
25 dkg amaretti keksz
25 dkg vaj
35 dkg fehér torta-csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez a creme fraiche-t és a túrót összekeverem. Egy szűrőt kibélelek egy nagyobb, nedves gézdarabbal. A túrókeveréket beleteszem és a végeket ráhajtom. A szűrőt egy tálba rakom és egy éjszakán át a hűtőben pihentetem. (Legalább 8 órán át kell a masszát csepegtetni.)
A tortaalaphoz a kekszet egy mélyhűtőzacskóba teszem, lezárom és sodrófával finomra összetöröm. Az összetört kekszet egy tálba öntöm, 12 dkg vajat megolvasztok és a keksszel összegyúrom.
Egy tortagyűrűt egy sütőpapírral, vagy torta-terítővel lefedett torta tálra helyezem, a keksz-masszát elosztom rajta. Egy kanál hátlapjával erősen a tál aljához nyomkodom. Ezután legalább 1 órára a hűtőbe teszem.
Az összetört  torta-csokoládét a maradék (13 dkg) vajjal vízgőz felett felolvasztom. A lecsepegett túró-masszát a vaníliás cukorral és a vajas csokoládéval összekeverem. Egy kézi keverővel sima krémmé dolgozom. A krémet egyenletesen felkenem a  kekszalapra. A tortát legalább 5 órára hűtőben tartom. A tortagyűrűt eltávolítom és óvatosan szeletelve a tortát felszervírozom. Ennyi... (már csak enni kell!)

***
Zutaten für eine Torte mit 26 cm Durchmesser:
600 g  Crème fraîche
500 g Topfen (Magerstufe)
250 g Amarettini
250 g Butter
350 g weiße Kuvertüre
1 Pck. Vanille Zucker
Für die Füllung Crème fraîche und Topfen verrühren. Ein Sieb mit einem feichten Mulltuch auslegen. Die Topfenmasse hineingeben und die Tuchenden darüberlegen. Das Sieb in eine Schüssel setzen, das Ganze kalt stellen. (Die masse mindestens 8 Stunden abtropfel lassen.)
Amarettini in einem Gefrierbeutel füllen, verschließen und mit einer Teigrolle sehr fein zerbröseln. Brösel in eine Rührschlüssel geben. Butter zerlassen, zu den Bröseln geben und gut verrühren.
Ein Springformrand (26 cm Durchmesser) auf eine mit Tortenspitze oder Backpapier belegte Tortenplatte stellen. Die Bröselmasse darin gleichmäßig verteilen und mit einem Löffel gut zu den Boden andrücken. 1 Stunde kalt stellen.
Die Kuvertüre mit der Butter in einem Topf im heißen Wasserbad schmelzen. Die abgetropfte Topfenmasse und vanille zucker verrühren. Kuvertüre-Butter-Masse daraufgeben und mit Handrührgerät zu einer glatten Creme verrühren. Die Creme auf den Bröselboden geben und glatt streichen.
Die Torte mindestens 5 Stunden kalt stellen. Die Springformrand vorsichtig lösen und entfernen.

2 megjegyzés: