Többen talán felszisszennek ennek a levesnek láttán, hiszen hol van már a dinnyeszezon... Ez így igaz. Nálunk azonban egész évben kaphatók az innen-onnan importált, különböző sárgadinnye fajták. Így aztán szinte bármikor nekiállhatok megfőzni, mikor valami különlegessel akarok kirukkolni... Így történt ez a napokban is. (Gondolom, dinnye nélkül is kiváló a leves, nehogy ez valakit is elriasszon tőle...)
Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg kesudió
1 fej hagyma
kb 5 cm friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
60 dkg sárgarépa
3 szárzeller
2 ek napraforgó olaj
2-3 ek vörös currypaszta
1 l zöldséglé
50 dkg valamilyen sárgadinnye (mézdinnye)
400 ml kókusztej
1 citrom
2 ek koriander levél
só, bors
A kesudiót durvára aprítjuk. A répát és a szárzellert is megtisztítjuk, összedaraboljuk. A hagymát, gyömbért és fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk és forró olajon megfuttatjuk. A currypasztát belekeverjük és hozzáadjuk a répát és a zellert. Felöntjük a zöldséglével, felforraljuk és közepes lángon, fedő alatt, 10 percig főzzük.
A dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk és a kókusztejjel együtt a leveshez adjuk. Még egyszer összeforraljuk. A levest kézi mixelővel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk és 3-4 evőkanál citromlével ízesítjük. Leveses tálkákba szedjük és megszórjuk kesudióval és az összevágott korianderlevéllel. Forrón tálaljuk. Nagyon különleges, biztos siker!
Zutaten für 4 Personen:
50 g Cashewkerne
1 Zwiebel
ca. 5 cm frischer Ingwer
1 Knobaluchzehe
600 g karotten
3 Stangen Stangensellerie
2 EL Sonnenblumenöl
2-3 TL Thai Red Currypaste
1 l Gemüsesuppe
500 g Honigmelone
400 ml Kokosmilch
1 Zitrone
1 EL Korianderblätter
Salz, Pfeffer
Cashewkerne grob hacken. Karotten und Stangensellerie putzen und in Stücke schneiden. Zwiebel, Ingwer und Knoblauch schälen, und fein hacken und in einem großen Topf mit Öl 1 Minute farblos anschwitzen. Currypaste unterrühren und die Karotten und Selleriestücke dazugeben. Suppe dazugießen, aufkochen und im geschlossenen Topf bei mittlerer Hitze 10 Minuten kochen lassen.
Melone schälen, entkernen und in grobe Würfel schneiden. Kokosmilch und Melonenwürfel zur Suppe geben und einmal aufkochen lassen. Die Suppe pürieren und mit Salz, Pfeffer und 3-4 EL Zitronensaft abschmecken.
Die Suppe auf teller verteilen, mit Cashewkernen und Koriander garnieren.
Sehr köstlich, ein großer Erfolg!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése