hétfő, április 12, 2010

Tojáslikőrös sajttorta/Cremiger Cheesecake mit Eierlikör

Rezept unten auch auf Deutsch

Renate barátnőm Húsvét környékén rendre a saját készítésű tojáslikőrjeivel áraszt el minket. Bár én szívesen kóstolgatom, azt a mennyiséget, amit ő csinál, képtelenség elfogyasztani. Ezért örültem nagyon, mikor erre a receptre bukkantam az Essen & Trinken oldalán. Talán ezzel is sikerül a tojáslikőr üvegek számát megcsappantanom ebben az évben, ha már, mint itóka, nem olyan népszerű a családban. Miután ez a sütemény nagyon sikeres lett nálunk, talán sikerül a jövő Húsvétig az összes tojáslikőrt felszámolnom. (Akkor aztán kezdhetjük újra a következő adaggal...)
Hozzávalók:
80 g csokoládés corn flakes, gabonapehely (eredeti recept: csokis cookies)
40 g vaj
2 tojás
80 g cukor
400 g Philadelphia, vagy más krémsajt
220 ml tojáslikőr
2 ek étkezési keményítő
100 ml tejszín
Haribo Fruity Smarties színes gumicukorkák (eredeti recept: manduladrazsék)
A 80 g gabonapelyhet egy fagyasztózacskóba teszem és finomra összetöröm. (Én erre a húsklopfolót használom.) 40 g vajat felolvasztok és összekeverem a csokis morzsával. Egy kisméretű kapcsos tortaforma (18 cm Ø) aljába nyomkodom, amit előzleg sütőpapírral kibélelek, és 1/4 órára hidegre teszem.
A tojásokat és a cukrot kézi keverővel 5 perc alatt habosra keverem. Hozzáadom a krémsajtot, tojáslikőrt és az étkezési keményítőt. Ezt a masszát belesimítom a tortaformába. Előmelegített sütő legalsó rácsán, 170 fokon, 40-45 percig sütöm. (Légkeveréssel nem ajánlott.)
A formában egy rácson hagyom kihűlni.
A tejszínt keményre felverem, a tortára kenem, egy kis tojáslikőrt loccsantok rá és a színes cukorkákkal díszítem.


***
Zutaten:
80 g Schoko Cornflakes (original Rezept: Schokoladecookies)
40 g Butter
2 Eier
80 g Zucker
400 g Doppelrahmfrischkäse (Philadelphia)
220 ml Eierlikör
2 EL Speisestärke
100 ml Schlagobers
Haribo Fruity Smarties (original Rezept: rosafarbene Mandeldragees)
Cornflakes in einen Gefrierbeutel geben und fein zerstoßen. Butter zerlassen und mit den Keksen mischen. In eine am Boden mit Backpapier ausgelegte Springform (18 cm Ø) drücken und 15 Min. kalt stellen.
Eier und Zucker 5 Min. sehr cremig rühren. Doppelrahmfrischkäse, Eierlikör und Speisestärke unterrühren.
Masse auf den Boden streichen. Im heißen Ofen bei 170 Grad auf der untersten Schiene 40-45 Min. backen (Umluft nicht empfehlenswert). In der Form auf einem Gitter vollständig abkühlen lassen.
Schlagobers steif schlagen. Wellig auf den Kuchen streichen, mit 1 EL Eierlikör beträufeln und direkt vor dem Servieren bunten Haribo Fruity Smarties garnieren.

2 megjegyzés: