A cukkini nálunk minden évszakban, minden napszakban! Nagyon szeretjük ezt a formáját frissen sütve, de akár hidegen is bármikor jöhet. Köretként adható hozzá rizs, de mint ahogy mi legtöbbször, bagette-el is kitűnő.
Hozzávaló 4 személyre:
2 formás, zsenge cukkini
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt trappista sajt
50 dkg darált csirke,- vagy pulykahús
2 tojás
1 ek mustár
2-3 ek zsemlemorzsa
olaj a tál kikenéséhez
3 dl húsleves
10 dkg reszelt trappista sajt (a tetejére)
só, bors
só, bors
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A cukkinit megmosom, hosszában vékonyan felszeletelem és forrásban levő sós vízben 1-2 perc alatt előfőzöm, lecsepegtetem.
A fokhagymát meghámozom és összezúzom.
A reszelt sajtot a darált hússal, az egész tojásokkal, a mustárral, a zsemlemorzsával összedolgozom, sóval, őrölt borssal, fokhagymával ízesítem.
A húsos masszát annyi részre osztom, ahány göngyöleget tervezek, hosszúkás hengerré formázom, majd 2-2 cukkiniszeletbe göngyölöm. (Nekem általában 10 tekercs jön ki ebből a mennyiségből.)
Kiolajozok egy tűzálló tálat, a roládokat a tálba fektetem. Ráöntöm a húslevest, meghintem reszelt sajttal és a sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Nagyon finom!
Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése