csütörtök, szeptember 03, 2009

Sörkrém (Bieraufstrich)

Ezt a fajta kenyérre kenhetö krémet friss barna parasztkenyérrel elöször itt Bécsben ettem. Ízlett is nagyon. De nem csak a kenyér, hanem a frissen csapolt sör is hozzá! Barátainkkal a rendszeres heti tánc után idönként beülünk egy közeli sörfözdébe (Brauerei), ahol a tánc utáni "fáradalmainkat" pihenjük ki.
Erre a "meleg szedvics"-re kitünöen csúszik a sör! Többszöri keresgélés után sikerült egy olyan receptet összehoznom, ami megközeliti az ottani eredeti ízét. Itt most közreadom.
Hozzávalók:
50 dkg fött sonka (szaftos)
1/4 l barnasör
2-3 kicsi, friss, piros chilipaprika
3-4 EK tejföl
2-3 EK édesnemes pirospaparika
1 TK cayannebors
só, bors
1/2 csomag petrezselyem
A chilipaprikákat félbevágom, kiemelem az ereket és apróra szeletelem. A sonkát kockákra vágom és a tejföllel együtt pürésítem (péppé keverem botmixerrel, vagy más háztartási géppel). A keverés közben a sört hozzá-hozzá öntöm, míg egy krémes masszát kapok. A chiliparikát és a füszereket hozzákeverem. Sötét rozskenyérre (bajor parasztkenyér) vastagon kenem és forró sütöben 10 percig sütöm. Kiváló sör- és borkorcsolya!
A petrezselyen és chili nélkül 1-2 hétig a hütöben tárolható, csak a felhasználáskor kell öket hozzákeverni.

2 megjegyzés:

  1. Hmm, köszi a receptet, ezt ki fogom próbálni. Kis újdonság melegszendvics-krémre mindig jól jön. :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy valami újat találtál ;-)

    VálaszTörlés