Rezept unten auch auf Deutsch
Hogy mi minden készíthető a pizzatésztából, nem is hinné az ember. Egyike ezeknek ez a remekbe sikerült "batyu", amit sajtos-sonkás rántottával töltöttem meg. Hidegen is kitűnő, a maradékot reggelire ettem...
Hozzávalók kb. 6 személyre:
1 csomag (40 dkg) friss pizzatészta (aki maga szeretné készíteni a tésztát, itt található)
6 tojás
1 csomag snidling
1 ek repceolaj
8 dkg ementáli vagy gouda sajt, durvára reszelve
kb. 8 dkg vékony szelet bacon szalonna
1 tojás sárgája
1 ek tej
1 ek oregánó (szurokfű)
só, bors
A sütőt 200 fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A pizzatésztát, ha szükséges kissé kinyújtjuk és 8 háromszöget vágunk ki belőle, amit csillag alakban a sütőpapírra helyezünk, valahogy így:
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. A felaprított snidlinget belekeverjük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a tojást és állandó kevergetés mellett krémesen lágy rántottát sütünk.
A tésztát befedjük a szalonna szeletekkel, a sajt felét középre halmozzuk, rákanalazzuk a tojásrántottát, a maradék sajttal megszórjuk, így valahogy:
A tojás sárgáját összekeverjük a tejjel. A háromszögek csúcsait behajtjuk középre, vagyis bezárjuk a batyut.
A tejes tojássárgával megkenjük a tetejét, oldalát. Betoljuk a sütő középső sínére és 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a szurokfűvel. Finom hozzá a friss zöldsaláta.
Zutaten für ca. 6 Personen:
1 Pkg. Pizzateig
6 Eier
1 Bund Schnittlauch
1 EL Rapsöl
80 g Gouda
80 g dünne Scheiben Frühstückspeck
1 Eidotter
1 EL Milch
1 EL Oreganoblätter
Salz
Pfeffer
Das Backrohr auf 200 Grad (Ober-/Unterhitze) vorheizen.
Ein Backblech mit Backpapier belegen. Aus dem Teig 8 spitze gleichschenklige
Dreiecke schneiden. Die Dreiecke sternförmig so auf das
Backpapier legen, dass die Spitzen nach außen zeigen und die kurzen
Seiten in der Mitte überlappen.
Die Eier verquirlen und mit Salz und Pfeffer würzen. Schnittlauch in feine Röllchen schneiden und unterrühren. Das Öl in
einer Pfanne erhitzen, die verquirlten Eier hineingießen und unter Rühren
2 bis 3 Minuten zu einer cremig-weichen Eierspeis braten.
Den Käse grob reiben. Den Teig mit den Speckscheiben belegen, die
Hälfte des Käses daraufgeben und die Eierspeis darauf verteilen. Mit
dem restlichen Käse bestreuen. Die Teigspitzen nach innen einklappen.
Dotter mit 1 EL Milch verquirlen und den Teig damit bestreichen. Auf
mittlerer Schiene ca. 20 Minuten goldbraun backen. Oregano auf das Nest streuen. Heiß oder abgekühlt
servieren.