A bulgur már régóta várta, hogy kipróbáljam, hát így végezte a tofuval közösen....
Hozzávalók 2 személyre:
5 dkg zsenge borsóhüvely
10 dkg tofu
3 ek olaj
1 ek kesudió (aprítva)
10 dkg bulgur
1-2 gerezd fokhagyma (összenyomkodva)
1 ek currypor
1/2 chili (apróra vágva)
4 dl zöldség alaplé
1 ek friss korianderlevél (aprítva)
olaj, só, bors
A borsóhüvelyeket ferdés csíkokra vágom. A kb.2 cm-es darabokra felaprított tofut sózom, borsozom és 3 ek olajon kissé átsütöm. A kesudiót és a borsóhüvelyt hozzákeverem és még 3-4 percig együtt pirítom. Ezt a keveréket kiveszem a serpenyöböl és a fokhagymát megfuttatom a visszamaradt olajon. Hozzáadom a bulgurt, curry-t és a chilit. Rövid ideig együtt pirítom. Felöntöm az alaplével és lefedve 15 percig párolom.
A tofukeveréket és a koriandert hozzákeverem a bulgurhoz. Ha szükséges még sózom, borsozom és egy pohárka rosé kiséretében tálalom...
***
Zutaten für 2 Personen:50 g Erbsenschoten
100 g Tofu
1 EL Cashews (gehackt)
100 g Bulgur
1-2 Knoblauchzehe (zerdrückt)
1 EL Curry
1/2 Chili ( klein geschnitten)
400 ml Gemüsesuppe
1 EL Koriander (gehackt)
Öl, Salz, Pfeffer
Erbsenschoten quer in Streifen schneiden. Tofu in ca. 2 cm große Stücke schneiden, salzen, pfeffern und in 3 EL Öl anbraten. Cashews und Schoten zugeben und mitbraten. Mischung aus der Pfanne nehmen.
Im Bratrückstand Bulgur und Knoblauch anschwitzen, Curry und Chili einrühren und mitrösten. Suppe zugießen und aufkochen. Bulgur zugedeckt 15 Minuten dünsten. Tofumischung und Koriander unterrühren. Bulgur eventuell nachwürzen und mit einem Glas Rosé anrichten.
Quelle: Gusto 5/2013