kedd, május 14, 2019

Retro melegszendvics

Ezzel a bejegyzéssel már régóta adósa vagyok a családomnak, úgyhogy most remélem, ezennel a rendszeres szemrehányások folyama elmarad... 
Régi, nagyon régi ötletből fakad ez a gyors, nagyon egyszerű "vendégváró". Mindemellett nagy előnye még, hogy szinte mindenki szereti. A vegetáriánusoknak kimarad a füstölt sonka, helyette lehet gombát, vagy bármiféle zöldséget beletenni. Akkor viszont ajánlatos intenzívebben fűszerezni.
Hozzávalók (ez kb. 5-6 személyre van)
nagy vonalakban, mert én ezt mindig csak úgy hasraütésre készítem. Sokszor marad a kenyérrevalóból, de ez nem baj. Másnap is felkel a nap... 
2 baguette
25 dkg füstölt sonka, apóra felkockázva
kb. 4 dl tejszín
15-20 dkg ementáli sajt (lehet a fele valami füstölt sajt is), reszelve
pizza fűszerkeverék, ízlés szerint
3-4 ek ketchup
só, bors
A kencéhez minden hozzávalót összekeverünk. Érdemes a tejszínből nem azonnal az egész mennyiséget hozzáönteni, hanem időnként mikor megkavarjuk, adjunk hozzá még belőle. 1-2 órát hűtőben  hagyjuk.
A baguettet hosszába felvágjuk, majd emberes darabokat vágunk belőle. (Én időnként, mint most is, a baguettet felkarikázom.)
A kenyérszeleteket alaposan megrakom a kencével és előmelegített 200 fokos sütőben megsütöm. Akkor jó, ha a teteje kissé megpirult.
Megszórható valami friss zöldfűszerrel is, mint pl. szurokfű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése