kedd, április 26, 2016

Gyömbéres, narancsos sült spárga/Gebratener Spargel mit Ingwer und Orangen

Rezept unten auch auf Deutsch

Végre van már spárga, friss, zöld. Muszáj volt megvennem, annyira hívogatóan kellette magát. Egy gyors, remek, pikáns vacsorát kerekítettem belőle, a pucolástól eltekintve 15 perc alatt.
Hozzávalók 2 személyre:
1 csomag zöld spárga
1 tk friss, reszelt (vagy apróra összevágott) gyömbér
1-2 gerezd fokhagyma (pucolva, apróra vágva)
1 ek földimogyoró olaj
1 bio narancs
szójaszósz
cayenne-i bors
A spárga alsó harmadát megpucoljuk, a pikkelyeket eltávolítjuk, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A narancs héját lereszeljük és a levét kinyomjuk. Egy wokban az olajat felforrósítjuk, a fokhagymát és a gyömbért megpirítjuk benne, majd hozzádobjuk a spárga darabokat. Kb. 6 percig állandóan kevergetve együtt pirítjuk. Felöntjük a narancslével, szójaszósszal és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten pároljuk. A spárga akkor jó, ha még kissé roppanós, de már puha. (Nem szabad túlpárolni, mert akkor löttyedt lesz!) Sóval, vagy további szójaszósszal ízesíthetjük. Egy kis cayenne-i borssal megszórva pikánsan csípős ízt kap. Tálalás előtt megszórjuk a narancs héjával. Friss, ropogós baguette-el kínáljuk.
***
Zutaten für 2 Personen:
1 Bund grüner Spargel
1 TL Ingwer (frisch gerieben)
2 Knoblauchzehen
1 EL Erdnussöl
abgeriebene Schale und Saft von 1 Bio Orange
Sojasauce
Cayennepfeffer
Unteres drittel vom Spargel schälen und ca. 3 cm lange Stücke schneiden. Knoblauch schälen und fein hacken.
Ingwer und Knoblauch in heißem Öl im Wok anschwitzen. Spargelzugeben und ständigem Rühren etwa 6 Minuten braten. Orangensaft und etwas Sojasauce zugeben. Bei nicht zu großer Hitze mit Deckel gar schmoren lassen. Zum Schluss Orangenschale zugeben und mit Sojasauce und Cayennepfeffer abschmecken. Mit Baguette servieren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése