péntek, február 07, 2014

Narancsos vöröslencse krémleves/Orangen-Rote Linsen-Cremesuppe

Rezept unten auch auf Deutsch

Nagyon egyszerű, nagyon finom, kevés hozzávalóval, ...

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej hagyma
2 ek olívaolaj
20 dkg vöröslencse
400 ml frissen facsart narancslé (5-6 narancsból), átszűrve
1 tk currypor
1/2 l zöldségalaplé
2 ek tejföl
só, bors
A megtisztított és apróra vágott hagymát megdinsztelem a forró olajon. Hozzáadom a lencsét, megszórom a curryporral, alaposan összekeverem  és felöntöm a narancslével és a zöldségalaplével. Lefedve kb. 15 percig főzöm, mire a lencse teljesen megpuhul. (A vöröslencsének nem kell sok idö.)
A levest kézi mixelővel pürésítem, sóval, borssal ízesítem. Tálaláskor tejföllel kínálom.
***
Rote Linsencremesuppe ist ganz einfach und geht auch ziemlich schnell. Dieser winterliche schlanke Warmmacher hat es in sich. Löffel für Löffel ein Hochgenuss.
Zutaten für 4 Personen:
1 rote Zwiebel
 2 EL Olivenöl
200 g rote Linsen
400 ml frisch gepresster Orangensaft
1 TL Currypulver
500 ml Gemüsesuppe
1 EL Sauerrahm
Zwiebel schälen,
Zwiebel schälen, fein hacken und und in Öl andünsten. Linsen untermengen, mit Currypulver bestäuben, gut mischen und mit der Suppe und Orangensaft ablöschen. Zugedeckt 15 Minuten köcheln lassen.
Die Suppe mit einem Stabmixer pürieren,würzen, abschmecken und mit Sauerrahm servieren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése