hétfő, április 22, 2013

Medvehagymás kence/Bärlauchaufstrich

Rezept unten auch auf Deutsch
Régi nagy kedvencünk a medvehagyma. Először itt, Ausztriában találkoztam vele, nagyon régen. Akkor egy olyan csodás helyen laktunk, hogy a kertben is megtermett. Szomszéd asszonyom ismertetett meg vele. Jó sokáig csak salátának, levesnek készítettem. Azóta már bátran teszem pogácsába, szószba, sőt, még töltelékbe és mint itt is olvasható, krémnek is kiváló.
A recept nem ördöngösség, igazán egyszerű: 
2-3 marék medvehagyma,
1 marék kesudió (vagy mogyoró, héj nélkül!), szárazon megpirítva, 
1 doboz Philadelphia (vagy más hasonló krémsajt), 
fél doboz krémes túró (kb 120 g), 
50 g camembert jellegű sajt,
só, bors...
Medvehagyma, kesudió (mogyoró) megy az aprítóba, a többi hozzávalóval sima krémmé kever és kész is. Lehet kenyérre, kiflire kenni...

***
Der Bärlauch ist in unserer Familie sehr beliebt. Das erste Mal habe ich vor etwa 15 Jahren in Österrich mit dieser Pflanze Bekanntschaft geschlossen. Damals wohnten wir noch in einer Gegend, wo der Bärlauch sogar in unserm Garten wuchs. Damals habe ich daraus nur Salate und Suppe gemacht. Heute verwende ich ihn bei Soßen, Gebäck und, wie hier beschrieben, auch bei Aufstrichen. Bärlauchaufstrich ist superlecker, schmeckt einfach grandios, sehr einfach zubereiten. 
2-3 handvolle Bärlauch (ca. 100 g), 1 Philadelphia Natur Doppelrahm, 120 g Topfen, 50 g Camembert, 1 handvoll geröstete Cashewnüsse, Salz, Pfeffer. 
Bärlauch mit Cashewnüsse in einer Küchenmaschine zerkleinern und
mit den anderen Zutaten zu einer glatten Masse mischen. Schmeckt unheimlich lecker zu frischem Weißbrot oder Kornspitz.

2 megjegyzés:

  1. A medvehagyma újabb remek felhasználási módja! Mentve!...Van nálam számodra egy kis meglepetés:)

    VálaszTörlés