hétfő, április 29, 2013

Aludttejes csirkecombok amerikai káposztasalátával/Buttermilch-Hühnerkeulen mit amerikanischen Krautsalat

Rezept unten auch auf Deutsch
Csirkecomb, minden mennyiségben, az jöhet bármikor. Nekem, és mindenkinek a családból. Az aludttejjel való párosítása aztán különösen megkapott... csak salátával tálalva, valami mennyei.

Hozzávalók 4 személyre:
8 db alsó csirkecomb
600 ml aludttej
1 l napraforgóolaj
15 dkg liszt
2 tk őrölt pirospaprika
1 tk őrölt koriandermag
1 tk Cayenne-bors
2 tk só
amerikai káposztasaláta (coleslaw):
1 gerezd fokhagyma
25 dkg fehér káposzta
1 szál sárgarépa
1 szál újhagyma
1 citrom
1/2 marék menta
60 ml olívaolaj
60 ml aludttej

csipet cukor
A csirkecombokat egy nagyobb tálba helyezem és leöntöm az aludttejjel. Lefedem és lehetőleg egy egész éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap kiveszem a marinádból a combokat és szárazra törlöm. Az olajat egy nagyobb edényben kb. 180 fokra forrósítom .
A lisztet a fűszerekkel és a sóval egy tányérban összekeverem és a combokat meghempergetem benne. Kissé lerázom a felesleget róluk és a forró olajban 8-10 perc alatt aranysárgára sütöm őket. Konyhapapírra rakom, hogy a felesleges olaj ide csepegjen.
Közben a fokhagymát megpucolom és finomra vágom. A káposztát vékony csíkokra szeletelem. A megpucolt répát durvára reszelem. Az újhagymát vékony karikákra vágom. A citrom levét kinyomom, a mentát összeaprítom.
Az olívaolajat az aludttejjel, fokhagymával, sóval, csipet cukorral és a citrom levét egy nagy tálban összekeverem, hozzáadom a káposztát, répát, mentát, és újhagymát. Alaposan összekeverem és a kisült combokkal tálalom.

Zubereitung für 4 Personen:
8 Hühnerunterkeulen
600 ml Buttermilch
1 l Sonnenblumenöl
150 g Mehl
2 TL Paprikapulver
1 TL Koriandersamen, gemahlen
1 TL Cayennepfeffer
2 TL Salz
amerikanischer Krautsalat (Coleslaw):
1/2 Knoblauchzehe
250 g Spitzkraut (Weißkraut)
1 Karotte
1 Jungzwiebel
1 Zitrone
1/2 Handvoll Minzeblätter
60 ml Olivenöl
60 ml Buttermilch
Salz
Prise Zucker
Hühnerkeulen mit Buttermilch in ein Gefäß geben, abdecken und über Nacht im Kühlschrank marinieren lassen. Keulen aus der Buttermilch nehmen und trocken tupfen. Mehl, Gewürze und Salz vermischen. Die Hühnerkeulen darin panieren und im heißen Öl 8-10 Minuten frittieren. Auf Küchenpapier abtropfen lassen.
Für den Salat Knoblauch schälen und fein hacken, Kraut fein hobeln, Karotte grob reiben. Jungzwiebel in dünne Scheiben schneiden. Zitrone auspressen und Minze grob hacken.
Olivenöl, Buttermilch, Zitronensaft, Salz, Zucker und Knoblauch in einer Schale verrühren, Kraut, Karotte, Minze und Jungzwiebel beigeben, gut vermischen und mit den Hühnerkeulen servieren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése