péntek, július 20, 2012

Hideg uborkaleves/Kalte Gurkensuppe

(Rezept unten auch auf Deutsch)
Bár nálunk éppen hidegre fordult az idö, azért a családban még mindig a hideg levesek a favoritok. Egyrész gyorsan készen vannak, másrészt erre bármikor rá lehet járni, nem kell öket melegíteni sem. Ez a leves ugyan egy kevésbé diétás formája az ismert uborkaleveseknek, de mondhatom, evés közben senki sem számolgatta a kalóriákat...

Hozzávalók 4 személyre:
2 salát uborka
2 gerezd fokhagyma, tisztítva
250 ml tejszín
citrom leve
1 vörös hagyma
750 ml marhahúslé, lehet kockából is
só, bors
½ csomag kapor, összevágva
pekándió
Az uborkákat meghámozom, hosszába felezem, a magokat egy kiskanál segítségével kikanalazom. Az egyik uborka felét kb. 1 cm-es kockákra vágom (ezt később a kész levesbe szórom), félreteszem. A maradék uborkát durvára reszelem. A hagymát is megpucolom és összevágom, majd a reszelt uborkával, sóval, borssal, az összenyomkodott fokhagymával és citrom levével összekeverem. A levest és a tejszínt hozzáöntöm és kézi mixerrel finomra pürésítem. Az uborka kockákat és a kaprot belekeverem. A levest a hütöben jól lehűtöm, pekándióval tálalom.
 
Zutaten für 4 Personen:
2 Salatgurken
2 Knoblauchzehen
250 ml Schlagobers
Zitronensaft
1 Zwiebel
Pfeffer
750 ml Rindsuppe eventuell Würfel
Salz
½ Bund Dille, gehackt
Pekannuss
Gurken schälen, der Länge nach halbieren, Kerne mit einem Löffel herausschaben. Die Hälfte einer Gurke in ca. 1 cm große Würfel schneiden, restliche Gurken (evtl. mit einer Küchenmaschine) grob raspeln. Die Zwiebel schälen und kleinwürfelig schneiden.
Zwiebel und geraspelte Gurken mit Salz, Pfeffer, zerdrücktem Knoblauch und Zitronensaft würzen, Suppe und Obers zugießen und die Masse mit einem Stabmixer feinst pürieren. Gurkenwürfel und Dille untermischen. Suppe kaltstellen.
Suppe in gekühlte Teller  mit Pekannuss garnieren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése