Anyák napjára megleptem magunkat, biztonságból, hátha a lányok nem hoznak édességet...
Hozzávalók 4 db 150 ml-es kuglófformához:
40 g liszt
80 g darált mandula
70 g karamellás tábla-csokoládé
50 g vaj
3 tojás
50 g kristálycukor
glazúr:
50 g porcukor
2 ek friss citromlé
kevés víz
A kuglófformákat vékonyan kikenem vajjal és megszórom liszttel, a felesleget kirázom belőlük. (Nekem szilikonos formám van, biztonságból mégis megteszem...)
A lisztet a mandulával összekeverem. A tábla csokoládét apróra tördelem és a vajjal vízgőz fölött felolvasztom. Kissé hűlni hagyom. A tojásokat szétválasztom és a sárgákat a lehűlt csokoládéhoz keverem. A fehérjét a kristálycukorral (és egy csipet sóval) krémesre verem. A hab felét és a mandula-liszt keveréket a csokoládémasszába keverem, majd a maradék hab is belekerül.A masszával megtöltöm a formákat és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm. Miután kissé lehűltek a formák, tálra borítom a kuglófokat és a porcukor-citromlé(víz) keveréket (ami sűrű, de még folyékony massza) rácsorgatom.
Zutaten für 4 Stück (150 ml Gugelhupfform):
40 g Mehl
80 g Mandeln
70 g Caramel Schokolade (von Lindt)
50 g Butter
3 Eier
50 g Kristallzucker
Glasur:
50 g Staubzucker
2 EL frisch Zitronensaft
Die Gugelhupf-Förmchen (Inhalt 150 ml) mit Butter ausstreichen und mit Mehl ausstreuen. Mehl mit Mandeln vermischen. Schokolade mit Butter über Dampf schmelzen. Eier in Dotter und Klar trennen. Schokolademischung vom Dampf nehmen und ein wenig abkühlen lassen. Dotter einrühren.Eiklar mit Zucker zu cremigem Schnee schlagen. Die Hälfte vom Schnee und die Mehl-Mandelmischung in die Schokomasse rühren. Übrigen Schnee unterheben. Masse in doe Förmschen füllen und im Backrohr 180 Grad ca. 35 Minuten backen. Auskühlen lassen und aus den Förmchen stürzen.
Die dickflüssige Glasur über den Gugelhupf gießen.
Quelle: Gusto