péntek, augusztus 03, 2018

Gombás csirkecombok tokaji aszúban párolva

Mivel ebben a melegben nálam a sütő ignorálva van, de azért a jó falatokra az igény nem csökken, nincs könnyű dolgom a konyhában. Aztán mégis sikerült kevés hozzávalóból, viszonylag hamar, igazán különleges csirkecombokat kreálnom mindenki kedvére. Tökéletes megoldásnak bizonyult. A tokaji aszú,  szenzációsan belesimult a comb, gomba, fokhagyma, hagyma társaságába. 
Tessék kipróbálni!
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb
bors
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg csiperkegomba
olívaolaj
1 tk liszt
2 dl csirke alaplé
2,5 dl tokaji aszú, vagy bármilyen jobbfajta desszertbor (pl. madeira)
2 dkg vaj
50 dkg tagliatelle, vagy más tészta
1 csokor petrezselyem
A csirkecombokat hideg folyóvíz alatt megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. A megpucolt hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk és a combok mindkét oldalát 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Egy tálra félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon a hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, a gombát hozzáadjuk és készre pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, keverünk rajta egyet-kettőt, hozzáöntjük a desszertbort és az alaplét. Belefektetjük a csirkecombokat és kb. lefedve 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük a fedőt és pár perc alatt a szószt besűrítjük. Hozzáadjuk a vajat és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közben egy nagyobb fazékban vizet forralunk, meghintjük sóval és a csomagolás útmutatója szerint kifőzzük a tésztát.
A leszűrt tésztát a combokkal és a szósszal tálaljuk, miután megszórtuk az összeaprított petrezselyemmel.
Garantálom, a hatás nem marad el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése