kedd, október 01, 2013

Szilvás sütemény/Zwetschgenkuchen


(Rezept unten auch auf Deutsch)


Mennyei finomság! Többszöri ismétlés várható...
Hozzávalók egy tepsi adaghoz:
40 dkg liszt
4 kk sütőpor
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 tojás
1 kg szilva
1/2 l tej
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
50 dkg krémtúró
szilvalekvár
10 dkg durvára vágott, vagy lap mandula
Az almás süteményemhez hasonlóan, a lisztet, sütőport, porcukrot és vajat összemorzsolom, hozzáadom a tojásokat és sima tésztává kidolgozom. Legalább 30 percre a hütőben pihentetem, közben a sütőt 200 fokra kapcsolom és a megmosott szilvát kimagozom és félbevágom.
A tésztát kinyújtom,  egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem, villával többször megszurkálom és a sütőben kb. 10 perc alatt elősütöm.
Eközben elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 1/2  l tejet használunk hozzá és a 2 csomag vaníliás cukorral és 10 dkg kristálycukorral édesítjük. Jó sűrű pudingot főzünk belőle, lehúzzuk a tűzhelyről és belekeverjük a krémtúrót.
AZ elősütött tésztát kivesszük a sütőből, szilvalekvárral alaposan megkenjük és a puding tölteléket rásimítjuk. A felezett szilvaszemeket elosztjuk rajta a vágott felükkel felfelé, megszórjuk a mandulával és a sütőben 190 fokon még kb. 20 percig készre sütjük. A siker garantált...


Zutaten für ein Backblech:
400 g Mehl
150 g Staubzucker
4 KL Backpulver
200 g Butter
2 Eier
1 kg Zwetschgen
1/2 l Milch
2 Packung Vanille Puddingpulver
2 Packung Vanillezucker
100 g Zucker
500 g Creme Topfen
Zwetschgenmarmelade
100 g gehackte Mandeln
Mehl, Backpulver, Staubzucker und Butter verbröseln, dann mit den Eiern zu einem Teig  gut verarbeiten (siehe mein Apfelkuchen...) und 30 Minuten in den Kühlschrank stellen.
Die Zwetschgen waschen, halbieren und entkernen.
Den Teig ausrollen und auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen. Mit einer Gabel mehrmals einstechen und im vorgeheizten Backrohr bei 200 Grad, 10 Minuten vorbacken.
Aus Milch, Vanillezucker, Zucker und Puddingpulver nach Packungsanweisung einen dicken Pudding kochen. Vom Herd nehmen und den Topfen unterrühren.
Den Vorgebackenen Teig mit Zwetschgenmarmelade bestreichen, die Pudding-Füllung darauf verteilen und mit den Zwetschgenhälften belegen. 
Mit Mandeln bestreuen und im vorgeheizten Backrohr bei 190 Grad fertig backen (ca. 20 Minuten).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése