A család kívánságára most nem a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban izzadtak a csirkecombok, (söt, az olajszag is elmaradt) hiszen a pácolás után tönkölypehelyben forgatott hús tepsibe került, itt sült ropogóssá. És hogy a kilókra is odafigyeljünk, a rósejbni helyett sütőben sült édesburgonya párosult a répás káposztasalátával...
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb, a forgónál elvágva
50 ml író, vagy aludttej
2 ek grill-fűszerkeverék (barbecue-fűszer)
3 édesburgonya
30 dkg tönkölypehely
káposztasaláta:
2 sárgarépa
25 dkg fehér káposzta
5 ek (görög) joghurt
6 ek krémsajt (pld. Philadelphia)
6 ek író
2 tk fehér ecet
só, bors, olaj, kevés citromlé
Az íróval alaposan elkeverem a grill-fűszert és a combdarabokat megforgatom benne és, ha lehet egy éjszakára, de legalább 2 órára lefedve benne hagyom. A sütőt 200 fokra előmelegítem. Az édesburgonyát meghámozom, felezem és hosszába egyforma szeletekre vágom. Megforgatom 2 ek olajban.
A tönkölypelyhet, ha szükséges összetöröm.
A combokat kiveszem a pácból, lecsepegtetem és beleforgatom a tönkölypehelybe. A krumpliszeleteket és a combokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezem és a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Közben a káposztát vékony csíkokra szeletelem. A megpucolt répát durvára reszelem. A marinádhoz a joghurtot összekeverem a krémsajttal, íróval, kevés citromlével, ecettel. Sóval, borssal ízesítem, belekeverem a répát és a káposztát és a kisült combokkal és édesburgonyával tálalom.
***
Zubereitung
für 4 Personen:
4 Hühnerkeulen
500 ml Buttermilch
4 Hühnerkeulen
500 ml Buttermilch
2
EL Barbecuegewürz (oder eine Mischung aus Salz, Pfeffer, Currypulver,
Paprikapulver und Cayenne Pfeffer)
300g
Dinkelflakes
3
Süßkartoffeln
Krautsalat:
2
Karotten
250g
Weißkraut
6
EL Griechisches Joghurt
6
EL Frischkäse
6
EL Buttermilch
2
TL Weißweinessig
Zitronensaft
Salz
Pfeffer
Öl
Die
Hühnerkeulen waschen, trocknen und am Gelenk teilen.
Buttermilch
mit Gewürzen verrühren, Hühnerkeulen darin wenden und zugedeckt über Nacht im
Kühlschrank marinieren lassen (aber min. 2 Stunden).
Backrohr auf 200 Grad vorheizen. Backblech mit Backpapier belegen. Süßkartoffeln halbieren, in gleich große Spalten schneiden und mit 2 EL Öl vermischen.
Backrohr auf 200 Grad vorheizen. Backblech mit Backpapier belegen. Süßkartoffeln halbieren, in gleich große Spalten schneiden und mit 2 EL Öl vermischen.
Dinkelflakes
leicht zerdrücken, Keulen abtropfen lassen und in den Flakes „panieren“.
Hühner
und Süßkartoffel auf das Blech legen und im Rohr ca. 40 Minuten backen.
Karotten
putzen und mit dem Kraut grob reiben. Für die Marinade Joghurt, Frischkäse,
Buttermilch, Zitronensaft, Essig gut verrühren. Mit Salz und Pfeffern würzen.
Karotten
und Kraut untermischen. Hühnerkeulen mit Süßkartoffeln und Krautsalat
anrichten.
Quelle:
Koch mit! Oliver