péntek, április 01, 2011

Kultúrtörténeti körutazás Kisázsiában

Hosszú szünet után végre újra itt vagyok, most nem egy recepttel, hanem  egy rövid összefoglalóval.
A elmúlt idöben egy csodálatos kisázsiai utazáson vettünk részt, amely minden tekintetben maradandó élmény volt. Kis-Ázsia régészeti lelőhelyeinek és leleteinek gazdagsága lenyügözött mindannyiunkat. Ez az antik kultúra jegyében telt körutazás, ami útvonala Antalya - Finike - Myra - Ephesus - Laodicea - Pamukkale - Hierapolis - Perge volt, nem mindennapi látnivalókat kínált. Idegenvezetönk, Hakan felkészültsége és egyéni humora felejthetetlenné tették azokat az információkat, amit megtudtunk az adott nevezetességekről, ahol jártunk. Barátságos stílusa, ragyogó szervezöi képessége erre a 8 napra egybebekovácsolt 30 embert, akik Ausztia különbözö régióból, eltérö  szokásokkal jöttek erre az utazásra.
Nem volt semmi fakszni, nyafogás. Ibrahim, a söförünk gondoskodott a  napi 200-300 km út zökkenömentes megtételéröl. A kellemes és tiszta (idönként luxusnak is mondható) hotelek hangulatos estékkel, és kitünö vacsorákkal ajándékoztak meg minket a programokkal dús napok végén.
És persze amit láttunk.... nem lehet egykönnyen beszámolni róla, hiszen mint minden utazást, ezt is személyesen kell megélni és látni. Álljon itt hát néhány fotó, impresszióképpen.
Perge


Ephesosi Celsus könyvtár

Myra sziklasírjai


Szent János apostol bazilika romjai Ephesosban


A híres mészköteraszok PamukkalebanPerge


4 megjegyzés:

 1. De kalssz! Hát ezért hiányoztál! Igazolás beírva... csoda izgalmas és szép utatok lehetett! Szép képek, biztosan nagy élmény és kaland, emlékezetes utazás volt!

  VálaszTörlés
 2. Hú, micsoda út lehetett! Rengeteg élmény! Napi 200-300 km - elültem volna a fenekem, de valószínűleg megérte volna:) Jó impressziót kaptunk a képekből, köszönöm Notburga! (Mennyi bibliai várost ejtettetek útba, nagyon érdekes lehetett!)

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm Lányok! Tényleg még a mai napig is az élményekböl merítek eröt, ha valami rosszul megy, vagy leeresztenék... Egyszerüen minden annyira jól összejött és klappolt, hogy nem is hiszitek!

  VálaszTörlés
 4. Csodálatos utazás, élmények, látnivalók!!!!

  VálaszTörlés