csütörtök, augusztus 10, 2017

Cukkini-mogyoró-tócsni alma-retek salátával

Legújabb kedvencünk, ami jócskán eltér a hagyományos variációktól. Nagyon ragozni nem akarom, tessék kipróbálni...
Hozzávalók 2 személyhez:
1 gerezd fokhagyma
40 dkg krémes túró
1 kis csokor menta
só, bors
kevés reszelt citromhéj
1 alma
kb. 5 db retek
1/2 narancs leve
3,5 ek repce-, vagy napraforgóolaj
1 nagyobb cukkini (kb. 35 dkg)
20 dkh krumpli
5 dkg darált mogyoró
kb. 5 dkg étkezési keményítő
A fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk, vagy összenyomjuk és a túróval alaposan kikeverjük. A mentaleveleket lecsipkedjük a szárról, megmossuk, apróra összevágjuk és a túróba beledolgozzuk.
Ezután már csak sózni, borsózni kell és a citromhéjjal megszórni. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
Az almát, retket megmossuk, az almát lereszeljük, a retket vékonyan felkarikázzuk, összekeverjük. Megöntözzük a narancslével és 1/2 ek olajjal, sóval ízesítjük.
Egy nagyobb tálat viszonylag vastagon, több konyhapapírral kibélelünk (azért kell, hogy a reszelt  cukkini és burgonya levét beszívja magába). A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és a tálba belereszeljük.  A burgonyát és a hagymát szintén megpucoljuk és a cukkinihez hozzáreszeljük.
Kicsit állni hagyjuk, majd a konyhapapírral jól kinyomkodjuk, vagyis a nedvességet felszívatjuk vele.
A zöldségreszeléket áttesszük egy tiszta tálba, összekeverjük a mogyoróval és a keményítővel, sózzuk, borsozzuk, 5 percig nyugalomban hagyjuk.
Egy serpenyöben 3 ek olajat felforrósítunk. A zöldségreszelékből 6-8 kerek, lapos lapcsánkát/rösztit/tócsnit (ki, hogyan nevezi) formázunk (ha túl folyósnak tűnik, még egy kis keményítőt tehetünk hozzá) és oldalanként 4-5 perc alatt ropogós készre sütjük. Konyhapapírra szedjük, majd a retek-alma salátával és a túrókrémmel együtt kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése