Oldalak

szerda, november 04, 2009

Velencei rizotto szárnyasmájjal

25 dkg gömbölyü szemü rizs (rizotto rizs)
50 dkg szárnyasmáj
15 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
5 dl paradicsom ivólé
10 dkg reszelt gouda sajt
3 ek vaj
só, bors, édesnemes pirospaparika, 1 csokor zsálya
A zöldborsót forrásban levö, sós vízben közepes höfokon megfözöm. Az apróra vágott hagymát 1 ek vajon üvegesre párolom és hozzáadom a megmosott rizst. Kb 1 percig pirítom, majd felöntöm a paradicsomlével. Sóval, borssal ízesítem és idönként megkeverve, kb 25 percig fözöm (szükség esetén vizet öntök hozzá). Hozzáadom a lecsöpögtetett zöldborsót, majd további 2-3 percig párolom.
Közben a maradék vajon megpirítom a szárnyasmájat. Sóval, borssal és frissen összevágott zsályával ízesítem.
A rizottóba belekeverem a reszelt sajtot. Tálra szedem és ráfektetem a májat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése