Gastronómia, ezzel-azzal tűzdelve, a valódi ízek kedvelőinek
Oldalak
▼
vasárnap, július 11, 2010
Sajttal töltött sült paradicsom
Mint minden évben idén tavasszal is nagy bátran paradicsompalántákat ültettem a teraszunk ládájába. Kissé szkeptikus párom ugyan igyekezett lebeszélni róla, hiszen általában mindig akkorra értek be, mikor nyaralni voltunk. Éppen ki volt a locsolással megbízva, szedte, vagy hagyta a tövön. Mi nem sokat láttunk belőle. Az idei nagy esőzések és melegek viszont valahogy rettentő gyors növekedésre serkentették őket és már a napokban egy részük gyönyörű, piros termésekké értek. Így jött az ötlet egy vacsorához, sajttal megtölteni őket, amihez az ihletet Tiger egy receptje adta..Hozzávalók 2-3 személyre: 5-6 nagyobb paradicsom 150 g lágy sajt (én Rosso Affineur-t használtam, de lehet bármiféle camembert is) 2 gerezd fokhagyma 2-3 szelet toast kenyér, kockákra vágva só, bors egy marék bazsalikom A paradicsomok tetejét levágom, a belsejüket kikanalazom. Üregükkel lefelé lecsepegtetem, a kikanalazott belsejüket a bazsalikommal, fokhagymával, a 2/3 sajttal, és kenyérkockákkal pépesre aprítom, sózom, borsózom. Beletöltöm a paradicsomokba, és a tetejükre egy-egy szeletkét teszek a megmaradt sajtból. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olívaolajjal, ebbe helyezem a töltött paradicsomokat és 15-20 perc alatt, 190 fokon készre sütöm. Baguette-et kínálok hozzá.
Ezt a paradicsomos dolgot feltétlenül kipróbálom! A kedvenc zöldségem; örülök hogy most időben beértek nálatok! Ezt a sajtmárkát ugyan nem ismerem, de hallgatok rád és megyek camemberért:) Köszönjük! Merci
Ezt a paradicsomos dolgot feltétlenül kipróbálom! A kedvenc zöldségem; örülök hogy most időben beértek nálatok! Ezt a sajtmárkát ugyan nem ismerem, de hallgatok rád és megyek camemberért:) Köszönjük!
VálaszTörlésMerci
remélem, tényleg ízleni fog :))
VálaszTörlés