Hozzávalók 20 szelethez:
150 g liszt
1/2 tk őrölt szerecsendió
60 g őrölt mandula
110 g barna cukor
90 g olvasztott vaj
3 db enyhén felvert tojás
3 db enyhén felvert tojás
55 g barna cukor
90 g méz
100 g tejcsokoládé, olvasztott
200 g mandulastift (mandulaforgács)
A sütőt 180 fokra (keverőtárcsás 160 fok) előmelegítem. Egy négyzet alakú tepsit sütőpapírral kibélelek, hogy a pereméig érjen.
A sütőt 180 fokra (keverőtárcsás 160 fok) előmelegítem. Egy négyzet alakú tepsit sütőpapírral kibélelek, hogy a pereméig érjen.
A lisztet, szerecsendiót, őrölt mandulát, cukrot és vajat összekeverem és a formába nyomkodom. Kb 12 percig a sütőben sütöm, hűlni hagyom.
A sütő hőmérsékletét 160 fokra redukálom (keverőtárcsás 140 fok). A tojást, cukrot és mézet összevegyítem. Az olvasztott csokoládét hozzáadom és a masszát a kihűlt tésztára kenem. Mandulaforgáccsal megszórom.
Kb 40 perc alatt készre sütöm, a tepsiben hagyom kihűlni. Mielőtt felvágom több órára hideg helyre teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése