Közeleg a böjti időszak, erre "edzünk" a mai ebéddel. :-D Nem bántuk, mert különlegesen finomra sikerült. Igazi krémesen-klasszikus tésztafinomság gombával és spenóttal, amit nem lehet elrontani, annyira egyszerű.
Hozzávalók 3-4 személyre:
20 dkg tagliatelle (szalagtészta)
25 dkg csiperkegomba (vagy más fajta)
1 tej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
2 ek olívaolaj
0,8 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
marék összeaprított petrezselyem
5 dkg reszelt parmezánsajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban csipet sóval vizet forralunk és a tésztát a leírás szerint "al dente" főzzük.
Közben a gombát megtisztítjuk és nagyobb darabokra összevágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprózzuk (a fokhagymát egy kés lapjával még össze is nyomogathatjuk). A spenótot alaposan átmossuk, konyharuhával leszárítjuk.
Egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk. Beledobjuk a gombát és erős lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Végül hozzákeverjük a fokhagymát is, amivel még rövid ideig hagyjuk párolódni.
Felöntjük a borral és a tejszínnel, majd egy nagyobb csipet sóval és frissen darált borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a spenótot és petrezselymet, hagyjuk egy kicsit, hogy összeforrjon és a spenót összeessen.
A kész tésztát leszűrjük és a spenótos szószba forgatjuk. (Szükség esetén lehet egy kis főzővizet is hozzátenni.)
Óvatosan összekeverjük, majd a tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Egy pohárka jóféle vörösbor nagyon csúszik hozzá...
Hozzávalók 3-4 személyre:
20 dkg tagliatelle (szalagtészta)
25 dkg csiperkegomba (vagy más fajta)
1 tej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
2 ek olívaolaj
0,8 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
marék összeaprított petrezselyem
5 dkg reszelt parmezánsajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban csipet sóval vizet forralunk és a tésztát a leírás szerint "al dente" főzzük.
Közben a gombát megtisztítjuk és nagyobb darabokra összevágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprózzuk (a fokhagymát egy kés lapjával még össze is nyomogathatjuk). A spenótot alaposan átmossuk, konyharuhával leszárítjuk.
Egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk és a hagymát üvegesre pároljuk. Beledobjuk a gombát és erős lángon 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Végül hozzákeverjük a fokhagymát is, amivel még rövid ideig hagyjuk párolódni.
Felöntjük a borral és a tejszínnel, majd egy nagyobb csipet sóval és frissen darált borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a spenótot és petrezselymet, hagyjuk egy kicsit, hogy összeforrjon és a spenót összeessen.
A kész tésztát leszűrjük és a spenótos szószba forgatjuk. (Szükség esetén lehet egy kis főzővizet is hozzátenni.)
Óvatosan összekeverjük, majd a tálaláskor megszórjuk a reszelt parmezánnal.
Egy pohárka jóféle vörösbor nagyon csúszik hozzá...