Nagy melegben kinek van kedve nagyokat főzni és főleg nehéz ételek enni? Nekem igazán nincs... Ez a könnyű, gyors saláta nagy örömünkre és kedvünkre volt.
Hozzávalók:
1 fej saláta (kinek melyik tetszik, lehet fodros-, jég-, római vagy fejes-, stb. saláta)
10 dkg zöldborsó (mélyhűtött is lehet)
15 dkg cukorborsó
1 sárgadinnye
10 dkg füstölt halfilé (én pisztránggal készítem)
1 fej hagyma
4 ek citromlé
1 ek estragon mustár
8 ek olívaolaj
cukor (izlés szerint)
só, bors
A salátaöntethez a megpucolt hagymát finomra vágom. A citromlevet a mustárral és olajjal alaposan kikeverem, a hagymát beleszórom, sózom, borsozom, ha szükséges, kevés cukorral édesítem.
A salátát megmosom és leveleire szedem. A zöldborsót puhára főzöm. (Ha mélyhűtött 3 perc elég.) Mielött teljesen kész hozzáadom a cukorborsót is és még 2 percig együtt főzöm. Leszűröm és alaposan lecsepegtetem.
A dinnyét negyedelem, megpucolom, a magokat kikaparom. A dinnyehúst csíkokra vágom. A halat tetszés szerinti darabokra tépkedem. A salátát a zöldborsóval, cukorborsóval, dinnyével és az öntettel összekeverem.
Tálra rendezem és ráhelyezem a füstölt haldarabkákat.
***
Zutaten:1 Kopfsalat
100 g TK Erbsen
150 g Zuckererbsenschoten
1 Zuckermelone
100 g Räucherfischfilet (Forelle)
1 Zwiebel
4 EL Zitronensaft
1 EL Estragonsenf
8 EL Olivenöl
weinig Zucker
Salz, Pfeffer
Für das Dressing die Zwiebel schälen, fein würfeln und mit Zitronensaft, Senf, Öl, Salz, Pfeffer, Zucker kräftig verrühren. Salat waschen, einzelne Blätter zupfen. Die Erbsen kochen,
2 Minuten vor Ende der Kochzeit die Erbsenschoten zugeben. Abgießen und in einem Sieb gut abtropfen lassen.
Melone vierteln, schälen, die Kerne herausnehmen. Das Fruchtfleisch in Scheiben schneiden. Der Fisch in mundgerechte Stücke zupfen. Salat, Erbsen, Erbsenschoten, Melone und Dressing mischen.
Auf einem Teller schön anrichten und die Fischstücke darauf verteilen.